10 پروژه آموزش الکترونیکی متن باز

از آنجا که سازمان های صنفی و دولتی برای دریافت برنامه های آموزشی بیشتر به اینترنت رو آورده اند، ارزش نرم افزارهای متن باز و رایگان آموزشالکترونیکی در برداشتن موانع موجود، بیش از پیش افزایش یافته است. در زیر 10 نمونه از پروژه های در حال انجام دز این حیطه را آورده ایم:

:ATutor

یک سیستم مدیریتی برای موضوعات آموزشی به صورت وب پایه است (LCMS) که برای دسترسی و سازگاری در مرکز تحقیقات تکنولوژی دانشگاه تورنتو طراحی شده است.ATutor ادعا می کند که یکmodular است با شکل و قابلیت های جدید و همانند آنATutor یک برنامهPHPاست با حدود 25000 برنامه رجیستر شده. باATutor دانشجویان و اساتید می توانند واحد هایی را که می گیرند یا ارائه می دهند مدیریت کنند، به دیگر اعضا پیغام بفرستند، گروه های کاری و بلاگ ایجاد کنند، موضوعات درسی را به اشتراک بگذارند. این پروژه با PHP بناشده و تحت مجوز GPL منتشر می شود. وب سایت آن در آدرس http://www.atutor.ca قرار دارد. و پشتیبانی تجاری پروژه را نیز همین سایت برعهده دارد.

Claroline:

یک پلتفرم آموزش و کار الکترونیکی است که به اساتید این امکان را می دهد که دوره های آموزشی به صورت آنلاین برگزار کنند و بتواند فعالیت های آموزشی را تحت وب کنترل کند.این پروژه از دانشگاه Louvain در بلژیک شروع شد و از سال2004 مرکز تحقیقاتECAM نیز در توسعه این پروژه همکاری می کند و هم اکنون Claroline در 35 زبان موجود است.

Claroline با مفهوم داشتن فضاهایی (spaces) مرتبط با واحدهای ارائه شده و یا فعالیت های آموزشی، بنا شده است.هرspace امکانات و ابزاری برای ایجاد محتوای آموزشی مورد نظر، مدیریت فعالیت های آموزشی و ارتباط با باقی دانشجویان فراهم می کند..

این پروژه با PHP بناشده و تحت مجوز GPL منتشر می شود. وب سایت آن در آدرس http://www.claroline.net قرار دارد. پشتیبانی تجاری پروژه را سایت http://www.cerdecam.be برعهده دارد.

Dokeos:

یک کمپانی بلژیکی دیگر در زمینه آموزشهای الکترونیکی، شرکتDokeos است که مجموعه برنامه های متن باز آموزش الکترونیکی را با همین نام تولید می کند. Dokeos برنامه مدیریت آموزشی برای ساختن دوره های آنلاین از سیستم هایی مانند Microsoft PowerPoint ایجاد می کند و می تواند نتایج را در برنامه Excel منعکس کند.این برنامه همچنین سیستم ویدیو کنفرانس برای دوره های آموزشی و کلاس ها دایر می کند.

این پروژه با PHP نوشته شده و تحت مجوز GPL منتشر می شود. سایت رسمی آن در آدرس http://www.dokeos.com قرار دارد که پشتیبانی تجاریرا هم همین سایت برعهده دارد.

:eFront

eFront یک سیستم الکترونیکی با کاربری راحت برای آموزش الکترونیکی و استفاده های تجاری و علمی است. این پروژه در یونان شکل گرفت و آموزش های گروهی را ممکن می سازد و مدیران این گروه ها را حمایت می کند. این نرم افزار در وزارتخانه های یونان به کار برده می شود. نسخه جدید نرم افزار نسخه 5/3 است که نسبت به نسخه های قبل سریع تر و پایدار تر شده است و مدیریت دوره ها را گسترش دادهاست، یک سیستم مدیریت فایل مبتنی بر Ajaxنیز در این نسخه ایجاد شده است.سیستم پرداختPayPal و امکان نصب نرم افزار بدون نیاز به وب سرور از دیگر ویژگی های جدید آن است.

پروژه با PHP نوشته شده و تحت مجوز CPAL انتشار می یابد. وب سایت آن درآدرس http://www.efrontlearning.net/قرار دارد که حمایت تجاری را نیز بر عهده دارد.

Fle3:

Fle3 یک محیط آموزشی تحت وب است با عنوان بالایی " نرم افزار سرور برای محیط های مشارکتی آموزشی با پشتیبانی کامپیوتر" که ما آموزش الکترونیکی تلقی می کنیم.

تولید و گسترش نرم افزار از طرف گروه تحقیقات پیشرفته Inquiry در آزماشگاه کامپیوتر UIAH Media Lab در دانشگاه University of Art and Design in Helsinki Finland صورت گرقته است.

طبق اطلاعات ویکی پدیا FLE از اختصار کلمات Future Learning Environment به معنی محیط آینده آموزشی است. و عدد 3 تعداد دفعات تولید نرم افزار را بیان می کند.

از قسمت هایی مرتبط با تولید دانش، گروه های مطالعاتی و مرتبط با آن پشتیبانی میکند و محیط هایی را برای به اشتراک گذاشتن داده ها فراهم میکند.

پروژه با زبان python نوته شده و تحت مجوز GPL منتشر می شود. وب سایت آن در آدرس http://fle3.uiah.fi/index.htmlقرار دارد که پشتیبانی تجاری را نیز برعهده دارد.

ILIAS:

ILIAS از دانشکده مدیریت اقتصاد و تجارت در دانشگاهCologneآلمان شروع شد.

افزون بر ویژگی های آموزش الکترونیکی چون ساختار دوره ها، مدیریت گروه ها و محتویات، ILIAS از ویژگی های وب2 مثل خبرخوان RSS و سیستم های پادکست و نقشه های گوگل نیز بهره می گیرد. و برای سرویس های وب، ساختار SOAP در این نرم افزار گسترش داده شده است. این نرم افزار هم اکنون به طور گسترده در اروپا مورد استفاده است.

پروژه با زبان PHP نوته شده و تحت مجوز GPL منتشر می شود. وب سایت آن در آدرس http://www.ilias.de قرار دارد که پشتیبانی تجاری را نیز برعهده دارد.

LAMS:

یک سیستم مدیریت فعالیت های آموزشی است و اسم آن نیز از اول کلماتی به همین معنی گرفته شده است.( Learning Activity Management System) پروژه از مرکز تحقیقات آموزش الکترونیک در دانشگاه Macquarie استرالیا شروع شده است.

LAMSادعا می کند که برای استادان محیطی را جهت ایجاد فعالیت ها و دوره های آموزشی به صورت یک محیط ویژوال فراهم می کند. اینفعالیت ها می توانند در حیطه تمرین های فردی، گروه های کاری کوچک و یا کل فعالیت های یک کلاس قرار گیرند.

LAMS با زبان جاوا نوشته شده است و همچنین از سرور برنامه JBoss استفاده می کند. نسخه های دیگری از نرم افزار که با سیستم های آموزش الکترونیکی مثل Moodle, Blackboardو Sakai سازگار باشند نیز موجود است.

پروژه با زبان جاوا نوشته شده و تحت مجوز GPL منتشر می شود. وب سایت آن در آدرس http://lamsfoundation.orgقرار دارد و پشتیبانی تجاری را سایتhttp://www.lamsinternational.com برعهده دارد.

Moodle:

Moodle یک پروژه آموزش الکترونیکی وب پایه است که خود را به عنوان یک سیستم مدیریت دوره معرفی می کند که به دانشجویان کمک می کند تا بتوانند مؤثرترین فعالیت های آموزشی آنلاین را برپا کنند. Moodle ادعا می کند که از یک سایت با یک استاد هم اکنون توانسته است به یک دانشگاه با 200000 دانشجو امکانات دهد و همچنین به عنوان یک سیستم وب محتوا برای آموزش الکترونیکی مطرح است؛ بنابراین تا زمانی که آموزش الکترونیکی وجود داشته باشد،Moodle نیز خواهد بود.

برخی از کاربران این نرم افزار عبارتند از:دانشگاه RMIT،دانشگاه سیدنی،دانشگاه Brigham Young و دانشگاه ایالتی کالیفرنیا.

سیستم کنفرانس MoodleMoot راهی است که کاربران را با فعالیت های یکدیگر آشنا می کند.

پروژه با زبان PHP نوشته شده و تحت مجوزGPL منتشر می شود. وب سایت آن در آدرس http://moodle.org/ قرار دارد و پشتیبانی تجاریرا سایتhttp://moodle.com/ برعهده دارد.

OLAT:

برخلاف اکثر نرم افزار های آموزش الکترونیکی که در سری مقالات معرفی کردیم، نرم افزار OLAT بر پایه زبان جاوا بنا شده و تحت مجوزApache انتشار می یابد. نام این نرم افزار از اول حروفOnline Learning And Training به معنی "آموزش و پرورش آنلاین" گرفته شده است. این پروژه از سال 1999 در دانشگاه زوریخ در سوئیس شروع شد و نسخه 6 این نرم افزار تا این ماه منتشر خواهد شد.

ویژگی های اضافی که OLAT نسبت به نرم افزارهای آموزش الکترونیکی دارد، عبارتند از: ویکی، تقویم، آژاکس و سیستم جستجوی تمام متن.

OLAT می تواند تا 700 دانشجو را همزمان به کمک یک سرور لینوکس، مدیریت کند.

همانطور که گفته شد؛ پروژه با زبان جاوا نوشته شده و تحت مجوز Apache License 2.0 منتشر می شود. وب سایت پروژه در آدرسhttp://www.olat.org قرار دارد و پشتیبانی تجاری را سایت http://www.frentix.com برعهده دارد.

:Sakai

مانند OLAT، این هم یک نرم افزار آموزش الکترونیکی بر پایه جاوا است که هسته آن دارای ابزارهایی چون فروم ها، اتاق های چت و مراکز پیام است و همچنین برنامه های خاص برای مدیریت محتوا و تمرین ها. این نرم افزار هم اکنون توسط 150 مؤسسه به طور رسمی استفاده میشود.

آخرین نسخه Sakai نسخه 2.5 است که در آن ابزار لایه ها و سطح framework تغییر پیدا کرده است.

پروژه با جاوا نوشته شده است و تحت مجوزEducational Community License منتشر میشود. وب سایت پروژه در آدرسhttp://www.sakaiproject.orgقرار دارد که پشتیبانی تجاری را هم بر عهده دارد.

مجموعه مقالات آموزش الکترونیکی که طی 5 قسمت آمد، از سایت زیر گرفته شده بود:

http://www.techworld.com.au/article/223565/10_open_source_e-learning_projects_watch

0 نظرات:

ارسال یک نظر